Poep en pies menuet

Door het interview met Hans Dorrestein in de Volkskrantbijlage van afgelopen zaterdag komt er een leuke herinnering boven uit de tijd dat ik nog voor de klas stond. Dat is wel in de 70 er jaren. Ik leerde de kinderen ‘het poep- en piesmenuet’ van Hans Dorrestein aan, als gedicht. Vooral het refrein was uiterst ondeugend om op te zeggen. Samen met de klas heb ik er enorm plezier aan beleefd. De kinderen genoten ervan, dat ze die ‘vieze’ woorden gewoon konden zeggen en als ook de juf die vieze woorden uitsprak, zaten ze allemaal te glunderen! Er is gelukkig nooit een klacht van ouders gekomen, dat dit ongehoord was. Het was in de tijd van de ‘stratenmakeropzeeshow’. In dat kinderprogramma schopten ze vaker tegen heilige huisjes aan op een grappige manier. Regelmatig gebruikten ze teksten van Hans Dorrestein. Ik vond zijn gedichten/liedteksten erg goed, dus vandaar dat ik altijd een zwak heb voor die man.

16 gedachtes over “Poep en pies menuet

 1. Ach, wat leuk om dat nog eens te zien. Wat was dat toch geweldig voor kinderen, maar eigenlijk ook voor volwassenen. Hans Dorrestijn woont schuin tegenover vrienden van ons in Bennekom. Hij leeft daar teruggetrokken, maar ik heb hem wel eens ontmoet. Het is een lieverd.

  Geliked door 1 persoon

 2. O héérlijk… wat moet het leuk geweest zijn voor de kinderen die jou als juf hadden.
  Ook bij ons thuis werd het programma natuurlijk ook bekeken, de kinderen waren er gek op. Hans Dorrestein mag ik ook graag horen want hoewel dit lied natuurlijk de uitzondering op de regel is moet je zijn verhalen en gedichten echt door hemzelf voorgedragen horen, Dat sjagrijn in zijn stem maakt hem onnavolgbaar.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb vroeger goede, vooruitstrevende juffen zoals jij gemist. Echt waar. Wij werden zo klein en dom gehouden. Er was geen aanmoediging en weinig positieve bevestiging. Ons zelfbeeld destijds… pfff 👎🏻

    Geliked door 1 persoon

 3. Wieteke van Dort vertelde in de Harry Bannink podcast dat dit soort liedjes nu niet meer kunnen. We zijn preutser geworden. Maar ik blijf het prachtig vinden. Kan me voorstellen dat ook in jouw klas een hit was. 😁

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s