Zoomeravond in Artis

Er hangt een hele gezellige sfeer in Artis, tijdens een zoomeravond-openstelling. Zaterdagavonden in juni, juli en augustus zet men de poorten open. Het is al jaren een groot succes, want behalve naar de dieren kijken, gaan de mensen er ook picknicken en naar muziek luisteren. Het was deze avond goed druk op de grasveldjes. De heerlijke temperatuur maakte het extra ontspannen en men hoefde ook niet bang te zijn voor een klamme broek, want alles is kurkdroog.

Er zijn ook plekken waar je gewoon aan een tafeltje kunt gaan zitten om het meegebrachte eten te verorberen. Die tafels worden dan serieus door de mensen gedekt met zelf meegenomen tafelkleden en al. Ook wij hebben weer heerlijk gesmuld van tassen vol lekkernijen. En we hebben ook weer genoten van Artis. De mooie oude gebouwen blijven een lust voor het oog, een prachtig decor voor de dieren.

Een selectie van de dieren die we zagen.Voor kleine kinderen is het ook een heerlijke plek. Je ziet kinderen dan ook enorm genieten, ook van het speciale gevoel zo ’s avonds daar nog te zijn.

Maar ondertussen valt de schemer in.  Je ziet het park langzaam leegstromen. Er is geen vaste sluitingstijd, maar de zonsondergang bepaalt dat. Ja, want de meeste dieren zijn dan wel gaan slapen, dus is er weinig meer te zien. Ik vind dit een leuk initiatief van Artis. Onze zoomeravond was weer geslaagd.

12 gedachtes over “Zoomeravond in Artis

  1. Mooi als je in of dichtbij Amsterdam woont… Dat zijn van die activiteiten waarbij ik de ‘grote stad’ wel eens mis… Maar ja, een mens kan niet alles hebben, er is niks mis met provinciaal Alkmaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s