Poortwachters 28

Sjoerd verraste me met het sturen van poortwachters uit het dorp Schinnen, waar ik ben opgegroeid. Hij verwachtte dat ik deze al in mijn verzameling zou hebben, maar gek genoeg was dat niet zo. Ik vraag me dan ook af, hoe ik deze heb kunnen vergeten? Ik denk, dat dit de allereerste wachters waren, waar ik door geïmponeerd raakte.

Als kind wandelden we er vaak langs. Het meest speciale waren de leeuwenkoppen, die op kindhoogte zaten. We gingen er nooit voorbij, zonder even onze vuist in die bek te drukken. Het bleef eng, hij zal zomaar opeens toch bijten. (ongeveer 60 jaar geleden) Frappant is wel, dat die koppen toen ook al beschadigd waren en nu dus nog. Het oude huis is vervangen door een soort van kasteeltje, lijkt het. Leuk dat ze die oude poortwachters hebben laten staan.

Over die hoek van ons dorp is bekend, dat er vroeger iets met Bokkenrijders aan de hand is geweest.  Sjoerd maakte een blog over zijn bezoek ‘Achter de Kerk ‘,maar hij stuurde de poortwachters die hij daar zag naar mij. Zo attent. Nogmaals bedankt!

7 gedachtes over “Poortwachters 28

  1. Leuk dat je poortwachters ‘verzamelt’, ik zal er ook eens op letten. Ik vind deze wel heel mooi, en frappant dat je er als kind al langskwam. Handig dat de leeuwen op ‘kindhoogte’ zitten. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s