Tuinklusjes

Hoewel we nu al 10 jaar geen tuin meer hebben, blijft er een paar keer per jaar een klus voor mij liggen, die me weer terug doet denken aan mijn vroegere tuin. Het is een eenvoudige werkje. Wij houden de heg bij, die langs de gemeenschappelijke steeg staat van ons appartementencomplex. De klimop-heg moet geknipt en alle afval opgeruimd in de groene bak. We hebben maar een kleine GFT bak, want een grote heb je niet nodig zonder tuin. De heg wordt dan ook in etappes gesnoeid. Is de bak vol, dan gaan we volgende week weer verder.

Op ons balkon moet ook af en toe wat worden aangeveegd en weggeplukt en kan ik genieten van de planten, die daar staan.

Dat is alles aan tuinonderhoud, dat er nog over is. Deels jammer, maar het was destijds een keuze. Om het zomerse gemis van een tuin wat te verlichten doen we aan woningruil. En we zoeken dan in principe huizen met een tuin. Zo komen we de zomer wel door. Dit jaar zelfs 6 weken genoten van tuinen, eerst in Groningen en later in Duitsland. Het is goed zo. Voor nu heb ik weer even genoten van het tuinwerk onder het goedkeurende blik van meneer of mevrouw ransuil. Net leuk zo.

7 gedachtes over “Tuinklusjes

  1. Ik ben ook erg tevreden met mijn plaatsje en geniet van de tuinen in de buurt en al het moois in de polder. Vandaag of morgen moet ik ook weer eens opruimen en uitgebloeide potten leeghalen nog genoeg te doen op die 40meter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s