Tegenstelling: nat – droog

Wij wonen in een polderlandschap. Overal rondom ons zijn dijken om ons tegen het water te beschermen, want veel land ligt bij ons onder NAP. Maar nu, na deze zomer, zijn alle dijken zwaar beschadigd. Ze zitten vol scheuren en er zijn veel ingezakte stukken wegdek. Een enkele scheur zat er al, maar door de hitte is de staat van de dijken erg verslechterd. De ondergrond is veen, die is ingeklonken. Daar waar op de dijk een weg ligt, zorgt het voor gevaarlijke situaties. Fietsers en wandelaars moeten er op bedacht zijn en goed opletten. Mijn vriendin liet in het donker haar hond uit op de dijk en is pasgeleden flink gevallen. Gelukkig is men nu begonnen aan het herstel op deze plek, maar de toestand van veel dijken is zorgelijk.

Het komt door de droogte, maar voor ons levert het een gevaar voor natte voeten (en meer) op, als er niet rigoureus een herstel programma op gezet gaat worden. Dijkdoorbraken liggen op de loer!

Meer uitvoeringen van deze tegenstelling vind je hier.

9 gedachtes over “Tegenstelling: nat – droog

 1. Mooi omschreven en gefotografeerd. Ik ben benieuwd hoe lang zal het duren voordat alles hersteld is. Het is noodzakelijk, maar zal ook heel kostbaar zijn. Een goede waarschuwing voor mensen die wandelen en fietsen. Ook iets voor de kranten uit de omgeving om aandacht aan te besteden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik klikte op like omdat het perfect past in de tegenstelling, uiteraard geldt mijn like niet voor het gebeuren zoals je hebt beschreven… het is inderdaad erg naar en nog erger, veel gevolgen zijn nog niet zichtbaar… wat komt er nog aan schade naar voren en in beeld?
  Men voorspelt nog een aantal zomers op rij als deze… men adviseert al regenwater op te vangen, regenpijpen door te zagen etc……. druppel op gloeiende plaat maar ja elke druppel is er wel eentje toch…

  Dank je wel voor je bijdrage.

  Geliked door 1 persoon

 3. Daar schrik ik van, Jeanne. Wij zijn hier sinds begin april en hebben tot half juni regen gehad. Zien wel eens wat op tv maar hoe erg het echt is bij jullie met die droogte beseffen wij bij lange na niet. We gaan schrikken als we weer terug naar Nederland komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s