Grootsteedse taferelen

Als tegenhanger van al die natuurfoto’s van de afgelopen periode plaats ik nu wat stadse en industriële taferelen. Want ook een stadswandeling is leuk om te doen. Een rondje om het IJ bij het CS in Amsterdam met zicht op een stel hoogwerkers naast de muziekschool en de OBA.

en naar de kant van de stad met prominent links de Nicolaaskerk en rechts het Centraal Station.

14 gedachtes over “Grootsteedse taferelen

 1. dank voor de foto met de Sint Nicolaaskerk. Als Amsterdammer in de diaspora voel ik mij weer 17 als ik die kerk zie. Kan er nog steeds niet aan wennen dat hij weer in bedrijf is. Althans, ik neem aan dat er nog steeds een parochie is en dat hij niet in gebruik is als party centrum.

  Geliked door 1 persoon

 2. Goedemorgen Jeanne,

  prachtige foto’s!!
  Ik loop daar overigens iedere week, op vrijdag, naar mijn verloofde.
  Hij woont naast de Oosterkerk en vanaf het CS is het een kleine 20 minuten lopen.
  Vanuit het CS ga ik naar links, langs de OBA en het conservatorium, langs NEMO en het Scheepvaart Museum.
  Een hele leuke route.

  En dan staat er een wijntje klaar…

  Groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s