Lightwalk

Op 27 december a.s. is de officiële Lightwalk, een wandeling van 10 kilometer door Amsterdam langs alle items van het Lightfestival. Naast al die wandelingen van ons door de natuur is een stadswandeling eens een leuke afwisseling. Op de betreffende datum zijn wij er niet, dus liepen wij die wandeling nu al. Een bijkomend doel was het ook om me te oriënteren waar de mooiste dingen te zien zijn. Ik ga namelijk een paar keer voor gids spelen de komende tijd.

De wandeling op zich was leuk en sfeervol.  Vroeg in de avond lopen heeft als nadeel dat het druk is door het spitsverkeer. Je moet je ogen dus goed bij de weg houden naast het feit , dat er ook heel veel moois te zien is onderweg. Niet alleen de verlichte kunstwerken, maar ook de mooie versieringen van de stad en het gewoon naar binnen gluren bij die statige grachtenpanden.

De prioriteit lag dit keer op het wandelen en niet op het fotograferen. Dat leverde dus slechts een enkele foto op. Alleen even ter illustratie voor dit logje.  Volgende keer ga ik voor het maken van betere foto’s en dan gaat het statief mee!

9 gedachtes over “Lightwalk

 1. Ohhh, Jeanne… wat een leuk idee!
  Ik zou met Henry langs de objecten gaan fietsen, maar dat moet even wachten: volgende week denk ik.
  Ik vind het elk jaar weer een feest!

  Groetjes, Marlou

  Enne… succes zaterdag met het koor!

  Geliked door 1 persoon

 2. ik heb in mijn jeugd door die stad gelopen en verheugde mij over elk verlichte venster, elke lantaarnpaal, dat waren toen nog van die ouderwetse bruine met bovenaan een hoedje.
  dt lichtvertoon hoeft van mij niet, sterker nog, het is mij een gruwel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat doet me denken aan een blogbericht van verleden oktober over het Lichtfestival in Berlijn, daar werden de bestaande gebouwen met moderne projecties verlicht, ook een goed idee voor de kerst, dan kunnen de nostalgische kerstlampjes terug in de kerstboom !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s