Etalage kijken

In ons dorpje is nog maar één winkeltje, één café en één stoffeerderij. Over deze laatste ga ik het hebben. Niet uit reclame-oogpunt hoor, hoewel het een heel goed bedrijf is.  Voorheen zat in het pand een supermarkt/buurtwinkel. Nu is het een werkplaats met een kantoor. Dat kantoor is aan de straat. Door de eerdere functie van dit pand zit er bij de ramen zoiets als een etalage. De vrouw van de stoffeerder heeft er aardigheid in gekregen om een steeds wisselende etalage in te richten. Het zorgt voor wat levendigheid en gezelligheid in onze straat. Ik begon er foto’s van te maken, waar ik nu een collage van laat zien. Vóór de zomervakantie stond bij het zomerse tafereel ‘prettige vakantie’. Dat vond ik toen zo aardig naar alle vakantiegangers toe. Na de zomer had de vrouw blijkbaar niet zoveel tijd. De etalage bleef hetzelfde behalve dan dat er het woord ‘gehad’ met vraagteken bij geplaatst was. Dat ontlokt je dan een glimlach. De herfst en Sint-Maarten passeerden nog: helaas geen foto’s. Sinterklaas en de Kerstman kunnen niet ontbreken. Het is gewoon elke keer weer grappig in zijn eenvoud, dus ben ik benieuwd wat volgt.

9 gedachtes over “Etalage kijken

 1. Hi Jeanne,

  wat leuk, dat zij die etalage steeds versiert.
  Ik mag dat wel.
  Wij hebben hier verderop een koffie- en theewinkeltje en de man van dat winkeltje maakt er altijd een heel werk van.
  Het past altijd bij het seizoen.
  Echt leuk!!

  groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

  1. Ziet er leuk uit en sfeervol uit. Ik hoop dat die mevrouw er nog lang mee door blijft gaan en dat jij er dan natuurlijk plaatjes van laat zien! Eigenlijk wel een goed idee voor de etalages van alle leegstaande winkelpanden die je momenteel zoveel ziet.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s