Wintercocon

Als een cocon, helemaal in jezelf gekeerd, zo voelen de afgelopen weken in de donkerste tijd van het jaar. Langzaam komt iedereen uit zijn wintercocon gekropen. Voor zover mensen tenminste vakantie hadden. De schoolkinderen pakten maandag hun gewone ritme weer op en veel mensen gingen weer gewoon naar hun werk. Ook voor mij als gepensioneerde begint het gewone weekritme weer, met de daarbij behorende vaste agendapunten, zoals o.a. de yogales.  Alle goede voornemens ten spijt, dat ik in de vakantie wat oefeningen zou doen, kwamen de attributen voor de yogales nu pas weer tevoorschijn.

 

Ik moet zeggen, dat ik wel even over een drempel moest, zo aan het begin van een nieuw seizoen. Ik had nog veel meer zin om in mijn wintercocon te blijven. Maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Na afloop van de yogales weet ik weer, waarom het zo fijn is om er wekelijks heen te gaan. De strip, de elastiek, het balletje, de rol hebben er weer voor gezorgd, dat alles los is. Weg dus met die wintercocon, want dit voelt weer goed!

10 gedachtes over “Wintercocon

  1. Ik was ook van plan om de core-training van verleden zomer-vakantie in het park weer op te nemen, maar met dit weer is dat natuurlijk niet evident 🙂 een dagelijkse wandeling is dus de voorlopige oplossing.

    Like

    1. De golfbal is voor de voetmassage, de blauwe rol ook, maar je kunt er ook je rug mee masseren. De grijze strip is eenhulpmiddelom je rugwervel-aanhechtingsspieren te ontspannen, maar de strip wordt voor van alles ingezet, als verlengstuk voor je armen, als zitkussen enzovoort. Mijn yogasoort heet critical alignment.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s