The World Rubber Ducky Day

Ik verbaas me al een tijdje over de aantrekkingskracht van de badeend. Ik kende hem gewoon als leuk speeltje voor in bad, toen onze kinderen klein waren. Ruim 38 jaar geleden al. Maar in Amsterdam zag ik vorig jaar een winkeltje met alleen maar badeenden. Hier zie je mijn blog erover. Ik dacht toen ook, hoe kun je hier een winkel in beginnen. Het is leuk om te bekijken, maar kopen? Ondertussen zag ik de eendjes in steeds meer winkels liggen. Dat moet dus toch wel rendabel zijn. En nu las ik dat er zelfs een dag naar de eend is vernoemd. Vandaag is het dus The World Rubber Ducky Day. Ik sta erbij en kijk er alleen maar weer met verbazing naar. Of schrijft men de badeend wereldwijd van die mooie eigenschappen toe, zoals niet discriminerend, verbindend, verzachtend, zoals ook in het gedicht van Florentijn Hofman te lezen is?

 

14 gedachtes over “The World Rubber Ducky Day

  1. De foto is leuk maar het verder heb ik niets met dit fenomeen. Net als jij kijk ik met verbazing naar dit soort dingen die geld kosten en waar je niets aan hebt. Ik zie me er ook geen tien op een rij in mijn woonkamer zetten;-)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb geen bad en ook geen badeendjes. Ik vind er ook niet veel aan. Wel vind ik de badeendjesrace die hier wordt gehouden altijd erg leuk. En verder vind ik het best hoor. Veel mensen hebben wel wat. Ik heb kabouters

    Geliked door 1 persoon

  3. Je hebt het over mn favoriete kunstenaar zijn badeend zou ik graag eens in het echt zien. Ik had ooit ook een collectie nu alleen nog een paar grote. De prijzen zullen ongetwijfeld belachelijk zijn in zo’n zaak.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s