4 jaargetijden: winter

Cynthia deed maanden geleden een oproep bij fotomaatjes op facebook om de 4 jaargetijden te gaan fotograferen door 4 keer dezelfde wandeling in de duinen bij Castricum te maken. Dit keer moest het een winterwandeling worden. Ze had een vooruitziende blik, want precies om 10.00 uur op de afgesproken dag, diende de sneeuw zich aan en om half 11 startten wij met wandelen. We waren met 4 vrouw sterk, de rest van de aangemelde personen liet het afweten, deels vanwege het weer en de afgekondigde code geel. Logisch wel, maar ze hebben wat gemist. Want wanneer maak je dat nu mee in Nederland, wandelen door de sneeuw, vers krakend onder je voeten. Je ziet de sneeuwlaag groeien, ook tegen de boomstammen en op blaadjes van de bomen.

Als iedereen in je gezelschap van fotograferen houdt, sta je veel stil. Dan kun je onbeperkt de tijd nemen om alles wat je leuk vindt op de foto te zetten. Daarbij word je ook nog geïnspireerd door elkaar, want die ziet dit en die ziet dat.

Met oog voor het geheel

en oog voor het detail

voor dieren

en de mens.

Hoe kun je beter’ de winter’ vastleggen, dan met sneeuw erbij. Wat een cadeautje! Het maakte het eerste jaargetijde van onze serie alvast tot een succes. Op naar de lente!!

16 gedachtes over “4 jaargetijden: winter

 1. Goedemorgen Jeanne,

  wat schitterend…
  Ja… dit zijn échte mooie winterse foto’s.
  Muts op, wanten aan en goeie schoenen en stappen maar.

  Mooi zijn die duinen bij Castricum.
  Ik loop er ook regelmatig!

  groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s