Amsterdamse School in ons dorp

In museum Het Schip zag ik dat er een digitaal platform bestaat voor de Amsterdamse School: Wendingen. Op die site worden gebouwen in de Amsterdamse Schoolstijl verzameld door het hele land. Er is in die periode veel moois neergezet. Heel leuk om eens te bekijken. ( http://www.amsterdamse-school.nlB-Vision en Ximaar kunnen kijken naar de kaart met Amsterdamse-school-transformatorhuisjes.

Maar nog lang niet alles staat op die kaart. Men doet een beroep op iedereen, die nog een gebouw weet, om dat aan te melden, zodat de verzameling volledig wordt. De lege plek bij ons dorp viel me meteen op, terwijl wij toch echt een dorpsbepalend gebouw hebben in de stijl van de Amsterdamse school. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte, dat het gebouw van voormalige openbare lagere school echt allerlei kenmerken heeft, naast dat er ook gerenoveerd is. Maar nergens wordt benoemd, dat het Amsterdamse School is.  Maar de foto, die ik verstuurde naar het platform, met enkele details gaven al uitsluitsel, dat het zeker Amsterdamse School is.

Men wil nu nog meer informatie, die ik ga zoeken in het Waterlands Archief. Ik ben benieuwd of ik dit gebouw op de kaart gezet krijg.

19 gedachtes over “Amsterdamse School in ons dorp

  1. Dat lijkt me een heel zinvolle actie, dat soort gebouwen verdienen het gewoon om aandacht te krijgen. Er is sinds helft vorige eeuw al zoveel nieuwbouw gezet die ondertussen al weer afgebroken werd dat je niet zuinig genoeg kunt zijn op deze mooie bouwstijl.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s