Valkenberg

Valkenberg (zo heet het stadje in de volksmond), ken ik alleen als vluchtige passant. We wandelen erdoorheen, of rijden er even met de auto door. Meestal is dit ’s zomers en dan is het stadje overspoeld door toeristen. Ik heb dan nooit de behoefte om er te blijven, maar wil snel weer weg uit al die drukte. Nu kwam het zo uit dat we daar een hotel boekten. Voor het eerst kon ik Valkenburg eens wat beter bekijken. Er staan statige huizen, het heeft grandeur. De toegevoegde waarde vind ik, dat bij de huizenbouw heel vaak gekozen is voor mergel. Het geeft een buitenlandse uitstraling.

De ruïne torent boven alles uit.

Genoeg eettentjes met terras wachtend op betere dagen. Wij waren daar nu zo goed als alleen. Apart zo.

En de kans om ’s avonds even te kijken liet ik me niet ontnemen.

8 gedachtes over “Valkenberg

  1. Een aardige stad, ik ben er vandaag nog doorheen gereden. Rond kerst en in de vakanties moet je er weg blijven. In veel kroegen wordt er met twee maten gerekend… Een voor de inwoners en een voor de toeristen…

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is inderdaad een heel leuk stadje, zeker als je maar één van de weinige toeristen bent. Want hoe je het ook wendt of keert, ook wij zijn natuurlijk ook toeristen net zoals alle andere mensen die het stadje bezoeken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s