Vogelkijkhut

Door een paar fotomaatjes was ik uitgenodigd om eens mee te gaan naar een vogelkijkhut. Ik ben altijd in, om iets nieuws te leren kennen, dus ging de wekker om 6 uur af en stonden we om 8 uur voor de poort van het Kröller Müllerpark op de Hoge Veluwe. In dat park staan 3 vogelkijkhutten. Als je het niet weet, zie je ze niet, maar mijn maatjes wisten ze feilloos te vinden. We installeerden ons om te beginnen in kijkhut 1.

Het was mooi weer, maar de koude wind blies precies door het kijkgat naar binnen.

Ondanks de dikke lagen kleding en handschoenen heb ik het aardig koud gehad in die hut, maar dat was ook de enige kleine smet op de dag. Want wat was het een bijzondere wereld, die zich verengd tot het gat in de hut! Met het uitzicht wat je daar hebt laat je je urenlang verrassen. Alles wat daar in beeld komt leg je vast op foto. Overwegend vogels natuurlijk, maar omdat die zeer beweeglijk zijn en zo weer wegvliegen is het gewoon een sport om ze te pakken. Heel rustgevend is het, genieten van alle bosgeluiden en het vogelgekwetter. Vóór elke hut had men een vijvertje aangelegd, wat boomstronken en groen decoratief neergelegd, zodat het voor mens en dier aantrekkelijk is.

Van hut 1 ging het naar 2 en later naar 3. Niet elk moment van de dag is het er even druk. Ook vogels houden blijkbaar siësta. Na een drukke ochtend, komen ze tegen de avond weer in grotere getale terug. Ook wij pauzeerden even in een warme horecagelegenheid en gingen dan weer terug. Met als gevolg, dat ik met een bespottelijk aantal foto’s op huis aan ging. Wat een soorten heb ik gezien en wat zijn ze prachtig! Waarschijnlijk doodgewone vogels, maar je gunt je nooit de tijd om ze eens goed te observeren. Ik ben voorlopig nog druk met uitzoeken van foto’s en de namen vinden. Maar ik wil jullie een klein voorproefje geven van een paar van mijn ‘lucky shots’.

 

14 gedachtes over “Vogelkijkhut

  1. Nee dat zou niets voor mij zijn en ik zou met geen enkele foto thuiskomen, raar is dat toch. Ik hou niet van groepjes, als ik het lees staat het me al tegen. Idioot hè.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s