The Aftermath

De afgelopen tijd heb ik een paar keer teleurgesteld de bioscoop verlaten, temeer omdat ik was afgegaan op hele positieve recensies. Dit keer waren de kritieken niet zo lovend, maar ben ik wel weer enthousiast. Dit is een film met een min of meer happy end en volgens mij vinden recensenten een film dan minder interessant. Het zij zo, ik vond dit een prachtige film, een mooi verhaal, prachtig gefilmd, goed geacteerd.

Hier in het kort het verhaal, zoals dat in de Volkskrant heeft gestaan:

Het door geallieerde bombardementen verwoeste Hamburg, kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt in het Britse drama The Aftermath gebruikt als decor voor de driehoeksverhouding tussen de Engelse Rachael (Keira Knightley), haar echtgenoot Lewis (Jason Clarke) en de Duitse architect Stephan (Alexander Skarsgård). De film gaat over de naweeën van de oorlog en zaken als persoonlijke schuld en vergiffenis, maar veel meer nog over liefde en rouw.

 

4 gedachtes over “The Aftermath

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s