39 jaar

39 jaar geleden was het vandaag de laatste dag,dat Juliana regerend vorstin was. 30 april 1980 werd Beatrix gekroond tot koningin.  En haar regeerperiode ligt alweer achter ons. Ja, want we hebben al weer 6 jaar met koning Willem Alexander te maken.

 

 

Hoe ik dat zo goed weet? Mijn zoon werd 29 april 1980 geboren. Onvoorstelbaar dat hij in zijn 39 jarige leven al 3 verschillende regerende vorsten heeft ‘meegemaakt’.

Van alle festiviteiten van kroning en zo heb ik niets meegekregen toentertijd in het ziekenhuis. Ik kan me vaag herinneren dat we getrakteerd werden op een gebakje met een vlaggetje erop. We waren alleen maar heel blij met ons eerste kind. En vandaag viert mijn zoon zijn verjaardag op vakantie in Zuid Afrika en wij vieren hier ons ouderschap. Ja, waar blijft de tijd?

 

14 gedachtes over “39 jaar

  1. Ik sluit me bij je aan, indertijd, hadden we besloten op op 31 januari te trouwen om als Bea aan de macht kwam een vrije dag te hebben op onze trouwdag. Ging die doos haar verjaardag verplaatsen naar 30 april… Waar blijft de tijd.

    Geliked door 2 people

  2. Gefeliciteerd met de start van het 40e levensjaar van je zoon, Jeanne!
    Leuk om de som zo te maken. Ik bedacht mij dat ik zoveel mensen ken die dit jaar 80 worden: een leraar, de buurvrouw, ouders van vrienden en natuurlijk morgen Pieter Klavier (zo heet de heer Van Vollenhove hier thuis…)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s