Van Garda naar Lazise

Als het Gardameer zo dichtbij is, ga je er natuurlijk eens even kijken Het was mooi weer, dus was het heerlijk om aan het water te zijn. Ons vertrekpunt was Garda. Mooie rotspartijen maken het landschap daar fotogeniek.

Aan toeristische activiteiten is hier geen gebrek. Zowel sportief als luierend op terrasjes biedt de waterkant volop mogelijkheden. Jong en oud kan zich hier vermaken. Dat zie je al aan deze kleine fotografe in de dop.

Er is een wandel/fietspad langs het water. Ook is er een vrijwel aaneengesloten lijn van hotels met zwembaden en campings. Het was nog niet erg druk deze dag, maar ik stel me zo voor, dat er ’s zomers geen doorkomen aan is, als je langs het water wil fietsen. Zelfs op en in het water was het nog stil.

Boten lagen nog aangemeerd, de waterfietsen hadden nog geen klandizie………

Wij liepen via Bardolino naar Lazise, zo’n 10 kilometer. Ik hield mijn blik op de waterkant gericht en spotte daardoor ook een serie dieren. De woerd, futen en zwaan vallen onder de gewone soorten, die je bij ons ook ziet. Hoewel het mij opviel, dat de woerd hier aan het meer blauw is en bij ons groen. Maar een hagedis zie ik niet elke dag

om van een waterslang maar te zwijgen.

Lazise, ons eindpunt, is een stadje , waar het middeleeuwse karakter nog goed bewaard is gebleven. Er is een kasteel en slechts drie toegangspoorten tot de stad, net een vesting. Het autovrije centrum werkt mee om er een sfeervol geheel van te maken. Het marktplein vond ik heel speciaal.

Kortom, wij hebben genoten van het unieke karakter van het Gardameer. Leuk om het gezien te hebben, maar voor ons was één dag genoeg.

13 gedachtes over “Van Garda naar Lazise

 1. Tja, wij hebben destijds daar ons kampement voor een paar dagen opgeslagen. Gelukkig was het nog niet helemaal hoogseizoen dus goed te doen. Ik ken dat fietspad en met de fiets op de veerbootjes maak je een leuke oversteek.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij gingen jaren met de kinderen naar Torbole helemaal in het noorden van het meer. Omwille van de surfspot daar. (Riva, Torbole, Malcesine… altijd de juiste wind.) Toen nog niet zo erg druk maar schijnbaar is het nu in de zomermaanden niet meer te doen van de massa toeristen.
  Wel een heel mooie plek toch wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij zijn er twee keer geweest aan het Gardameer, een keer met de bus en een keer met de trein, het was een jongerenreis. We hadden toen nog verkering, dus best wel lang geleden 🙂
  Mooie herinneringen liggen daar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s