De Arena

In Verona start het operaseizoen pas in juni. Niet dat ik zo’n operaliefhebber ben, maar ik had het echt wel willen meemaken om bij zo’n uitvoering te zijn. Helaas. Toch was het bezoek aan de lege arena ook al indrukwekkend.

Je voor te stellen hoe dat er eeuwen geleden aan toe ging. Al die stenen trappen vol met Romeinen kijkend naar spannende gevechten of wedstrijden van het een of ander.

Beneden lopen de gangen van de catacomben rondom. Helaas was er een gedeelte afgesloten. Ik zou er graag rondgedwaald hebben.

De Arena is gedeeltelijk aangepast aan de eisen van deze tijd. Rode stoeltjes in het midden en stoelen in steenkleur tegen de zijkanten. Het belangrijkste aan deze stoelen is, dat ze een rugleuning hebben. Voor deze luxe zul je ook dik moeten betalen. Hoger in de Arena mag je zitten op de authentieke treden zonder steun in de rug en een steenkoude zitting.

Buiten de Arena zie je dat het operaseizoen nadert. Attributen voor de verschillende operadecors worden in vakken verzameld. Hier wachten de sfinxen, nodig bij de Aida, op hun beurt om op het toneel te mogen schitteren.

7 gedachtes over “De Arena

  1. Wat is dit toch indrukwekkend. Wij hebben twee keer een opera gezien in de arena van Orange, prachtig, echt om nooit te vergeten. En we hadden kussentjes bij ons voor die koude harde stenen banken;-)

    Geliked door 1 persoon

  2. Haha ik wou net hetzelfde zeggen als Marthy. Mocht je ooit toch naar een opera gaan zeker de kussentjes niet vergeten. Leuk hé dat je die attributen al kan zien voor de voorstellingen. Ik vond het ook heel indrukwekkend. Een opera hebben we in al die jaren niet kunnen meepikken. Eerst waren de kinderen te klein en daarna hadden we de honden. Tja…

    Geliked door 1 persoon

  3. Wij hebben jaren geleden daarrond gelopen. Wat ik voornamelijk voor me zag waren de gladiatoren die elkaar met een span paarden voor hun wagen elkaar bevochten. De reisleider had ons voordat we er rond liepen een film laten zien tijdens de busrit. Desalniettemin erg indrukwekkend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s