Paraplu – tocht

Je zou het van te voren niet hebben kunnen bedenken, maar afgelopen zondag regende het hier de hele dag. Let wel: Hier = Italië . We brachten een bezoek aan Vicenza. Ook weer een prachtige stad, die bekend staat om zijn architectuur. Je ziet hier mooie villa’s, palazzo’s en andere bouwwerken. De architect Andrea Palladio heeft zijn stempel gedrukt op 23 indrukwekkende gebouwen in deze stad. Er zijn veel overdekte doorgangen, wat wel fijn is als het regent. De binnenstad is autovrij en dit samen met het slechte weer zorgde voor de aanblik van verlaten pleinen en lege straten. Toen ik thuis mijn foto’s bekeek, die ik met moeite, om mijn toestel niet nat te laten worden, genomen heb, moest ik lachen. Het is met recht een paraplu-tocht geworden.

Vanonder onze paraplu hebben we een eerste indruk gekregen van deze stad.

We gaan een keer terug, want er is nog zo veel meer moois te bewonderen, maar dan liefs met een zonnetje erbij.

12 gedachtes over “Paraplu – tocht

  1. Wat jammer van die regen, Als je de kans hebt probeer dan een bezoek aan het Teatro Olimpico te brengen. Moeite van het bezichtigen echt waard. Het toneel is een aparte beleving.
    Zo leuk om met jullie weer eens in deze plaatsen te zijn.

    Geliked door 1 persoon

  2. Tja dat voorjaar in Italië is niet helemaal wat het moet zijn. Het gesprek van de dag in de supermarkt, bij het benzinetanken en overal elders waar mensen praatjes met elkaar maken. Voor jullie als vakantievierders echt niet fijn mar er komt vast nog terrasjesweer aan!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s