Dagje Maastricht

We lasten een dagje Maastricht in tussen alle besognes van vakantievoorbereidingen, waarover later meer. Al té lang was ik daar niet geweest, vond ik, dus lazen we de zaterdagkrant in de trein. Als je de krant dan zo goed als uit hebt, ben je op de plaats van bestemming. Handig.

Na de lunch op familie-en ziekenbezoek bij broerlief. Zijn ernstige ziekte heeft hem in contact gebracht met het Toon Hermans Huis. Daar organiseren ze activiteiten voor kankerpatienten en zodoende is mijn broer aan het schilderen geslagen. Zijn productiviteit is groot. Zijn huis hangt vol met zijn schilderijen. Zo leuk om te zien wat voor een aardigheid hij er in heeft, maar ook de progressie, die hij maakt. Het aparte kleurgebruik geeft zijn werk iets vrolijks.

Op de Jekermarkt, zondagmiddag in Maastricht, wordt werk van mijn broer en anderen verkocht in een kraam van het Toon Hermans Huis. Dus voor mensen uit die buurt: ga eens kijken. Wie weet zit er iets van je gading bij! En de opbrengst is natuurlijk voor het goede doel, in dit geval dat huis, dat zo ontzettend mooi en zinvol werk verricht.

17 gedachtes over “Dagje Maastricht

 1. Gisteren was ik bij de weduwe van mijn vorig jaar overleden broer. In de gang zag ik een van zijn laatste aquarellen: lege, afgedankte jassen aan een kapstok. Ook in de woonkamer hing een werk van hem. Het aquarelleren werd in de jaren voor zijn dood een precieuze hobby. Die werkstukken ademen meer dan wat ook zijn geest en persoon. Wat bijzonder dat er een portret van jou bestaat, gezien door je broer! Hij leeft nog. Geef hem alle aandacht en kansen. Dat zal je ooit goed doen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja schilderen is een erg leuk tijdverdrijf maar je houdt er ook een boel schilderijen aan over 😀 Leuk dat ze ze op deze manier verkopen.

  Like

 3. Hoi Jeanne,

  het Toon Hermans Huis…
  Ik had er tot mijn grote schande nog nooit van gehoord.
  In Maastricht dus… (Eén van mijn favoriete steden)

  Ik vind dat je broer prachtig werk maakt.
  Ik moet gewon een beetje aan Van Gogh denken. Echt waar!
  Zou dus zo één van de schilderijtjes van hem kopen…

  Misschien ook per internet?

  groetjes van Marlou

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s