De markt van Purmerend

Omdat ik toch in de stad was voor een boodschap liep ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens over de wekelijkse markt. Ik zie dat het voor veel mensen een gezellige plek is om elkaar te treffen. Het gaat er allemaal gemoedelijk aan toe. Helaas slaat de vonk nog steeds niet op mij over. Ik heb niets met markten.

Vroeger (hoor de oude vrouw) was de dinsdagmarkt echt een begrip in de wijde omtrek. Dat was vanwege het verhandelen van vee op de Koemarkt. Met ‘ handje klap ‘ kochten de boeren hun vee en handelden verder alles af in de omliggende café’s. Dat bracht voor de rest van de markt ook meer reuring met zich mee. Die veemarkt is uit het oude centrum verplaatst naar een industrie terrein. Op de Koemarkt staat alleen nog een standbeeld, dat herinnert aan die historie. Verder is dat plein nu vol terrassen. Wel gezellig, maar dan anders. Hier schreef ik er al eens over.

11 gedachtes over “De markt van Purmerend

 1. Ja, doodzonde, twintig/dertig jaar geleden (oma spreekt hier ook) was het inderdaad een drukke bedoening op de markt in Purmerend. Tegenwoordig kun je op sommige plekken een kanon afschieten. Zonde hoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Vroeger kwam ik iedere week op de markt voor een haring of een stuk warme vis. Maar naar mijn idee is de markt op zijn zijn retour. Hier in Gebrook is er nog maar een derde van over.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ooit een jaar op de markt gestaan om zwager uit de brand te helpen. Fietsonderdelen en accessoires. Was een hele belevenis. Kom nauwelijks op markten, want ik heb op zaterdag andere noten op mijn zang. Nog nooit in Purmerend geweest. Wie weet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zo’n pottenbakkersmarkt waar we laats waren vind ik leuk en verder heb ik niets met markten. Ik denk nog met afgrijzen terug aan de braderie van ons dorp waar we ieder jaar een kraam hadden waar ik achter stond. Wat was ik blij toen we stopten met de winkel, alleen al omdat ik dan niet meer achter die kraam hoefde.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s