De Koemarkt

Vroeger toen ik nog werkte in Purmerend, kwam ik er geregeld, nu bijna nooit meer. Maar vandaag ging ik even een kopje koffie drinken met een vriendin op een terrasje op de Koemarkt. Dat blijft een leuke plek in het hart van Purmerend. Na de herinrichting van het plein (in 2009) is de authenticiteit er wel af. De metalen hekken en bomen die dienden voor de verhandeling van de koeien zijn weggehaald. Het handel drijven vond al een paar jaar buiten de stad plaats. Nu is het een ruim plein, dat ’s zomers ingericht wordt als terras en zich zo beter leent voor allerlei evenementen. Logisch dat het plein wat functioneler gemaakt is. Vroeger had het meer sfeer, maar je zit er nu ook nog wel gezellig. Blikvanger is een beeldengroep gemaakt door beeldhouwer Hans Kuyper, als aandenken aan al die koeien, die hier verhandeld zijn d.m.v. handjeklap.

Fotobron: Beeldbank en In oude ansichten.

4 gedachtes over “De Koemarkt

  1. Elk dorp of stad hoort een plein met een terras te hebben daar waar de gemeenschap samen kan komen of voorbijkomers even kunnen zitten, zelfs ons dorp heeft er meerdere.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s