Paardenrijk

Paardenliefhebbers kunnen in de omgeving van Chantilly erg aan hun trekken komen. Hier lijkt alles in het teken van het paard te staan. Het begint er al mee, dat je paarden ziet grazen aan de rand van het grote park van kasteel Chantilly..

Aan de rand van dat park kom je bij de vorstelijke paardenstal uit. Er is een paardenmuseum in gevestigd en je kunt er dresuuroefeningen zien.

Een klein stuk verder zie je de tribunes liggen van de paardenracebaan. Ik zou graag eens zo’n race in het echt willen meemaken, maar het is helaas ook voor de paarden vakantie.

Tijdens het wandelen door de bossen rond Chantilly zie je hoe het landschap is ingericht op paarden. We kwamen middenin het bos uit op een soort rotonde, maar dan van zand. Het bord erbij gaf aan dat de paarden hier konden galopperen.

De paal was een wegwijzer, waar wel 10 richtingen op werden aangegeven om te rijden. Alles voor de ruiter en zijn paard.

Aan de rand van de weg konden wij nog net een ietwat hardere strook vinden om te wandelen, zodat we niet alsmaar door dat mulle zand hoefden te ploeteren, veroorzaakt door paardenhoeven.

10 gedachtes over “Paardenrijk

  1. Geweldig , wat een paardenparadijs. Hou op over mul zand van paardenhoeven. In onze bossen wemelt het van verziekte wandelpaden, waar ik niet goed kan lopen (wiebelknie). Ruiters houden zich ook niet meer aan de ruiterpaden, die er speciaal voor zijn. Zijn jullie weer op een huis aan het passen?

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoihoi, Theo en ik waren in mei ook daar in de buurt, bij Compiegne en Pierrefonds, een krankzinnig groot kasteel. Allemaal keizerlijke bossen daar. Je kunt er ook fietsen!
    Veel plezier

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s