Bloeiende heide op weg naar zee

We wilden weer eens een flinke wandeling maken op Nederlandse bodem. Het mooie weer lokte ons richting zee. Vanaf parkeerplaats de Franschman liepen we door de duinen richting Bergen aan Zee. Eerst deden we Huize Glory aan, waar we glorieus koffie dronken.

Wat volgde was weer een prachtige wandeling. Het duingebied tussen Bergen en Schoorl is zo mooi, eigenlijk in elk jaargetijde, maar vandaag keken we weer met nieuwe ogen, want ik geloof, dat ik de heide daar nog nooit bloeiend heb gezien. Zo mooi!

Het landschap is zo gevarieerd. Bos en open vlaktes wisselen elkaar af. Op het punt waar de duinen over het fietspad gekropen zijn, volgden we de weg naar het strand.

Dit heerschap kwamen we tegen

en het was ook mooi om te zien hoe vlinders bezit namen van een stuk heideveld

En dan heerlijk over het strand terug op blote voeten, zo zalig daar.

11 gedachtes over “Bloeiende heide op weg naar zee

  1. onze captains of industry en het LTO vinden dat wij ons laten gijzelen door de natuur. Luister naar de Jammerklacht van onze captains of industry naar aanleiding van de stikstofuitspraak van de Raad van State:
   natuurgebieden zijn te talrijk en te versnipperd, wij moeten ons concentreren op Veluwe, Oostvaardersplassen en Lauwersmeer. De rest kan ontwikkeld, bebouwd en verpest worden.
   dus op dat mooie strand kunnen best zomerhuisjes worden gezet, eindelijk een golfbaan in de duinen, en er is tussen Bergen de de vloedlijn best plaats voor een gezellig pretpark en hier en daar een villa voor een hardwerkende CEO.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s