Zondagsrit

Het afgelopen weekend moesten de poezen van mijn dochter gevoerd worden op zo’n 10 km verderop. Dat is een mooi fietstochtje naar Amsterdam Noord. We besloten eens vroeg(er) op te staan, ook gezien de te verwachten hoge temperaturen. Dus zaten we om 8 uur op de fiets. We namen niet de kortste route, om nog net wat van de ochtendnevel te kunnen zien. helaas was het er al wat te laat voor.

Eens kijken of het me gaat lukken om één van de komende dagen nóg vroeger op te staan om meer van die ochtendnevel te vangen op de foto. Evengoed was het genieten. Het licht is zo anders en het is nog zo rustig op de weg, als je de wielerpelotons, die later op de dag de fietspaden gaan regeren. even voor bent.

In Amsterdam Noord staken we door naar het oosten, via Nieuwendam, Schellingwoude en Durgerdam. Apart om daar op zondagochtend te fietsen. Via de dijk langs het IJsselmeer gingen we richting huis en laten de stad weer achter ons.

Door de aanblik van de weilanden met zijn gebruikers weten we dat we het thuisfront naderen. Zo’n zondagochtend rondje is voor herhaling vatbaar, zeker als er van die uitzonderlijk goede weersomstandigheden zijn.

14 gedachtes over “Zondagsrit

  1. Telkens ik vroeger vroeger moest opstaan nam ik me voor om het meer te doen. Maar dat komt er niet van, enkel als ik er uit moet.

    Die regerende wielerpelotons zijn een plaag. Ze denken dat ze aan de Tour de France bezig zijn, als je hen bezig hoort/ziet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s