Rondje Texel

Vrienden van ons hebben een seizoensplaats op een camping op Texel. Met het mooie vaste weer, leek het ons maandag een prima dag om hen op te zoeken. De huurfiets bracht ons naar de camping, waar we de dag begonnen met een lekker kopje koffie. Nadat we gezellig waren bijgepraat fietsten we verder over het eiland. Het was lekker warm, eigenlijk niet helemaal ‘des Texels’ waar toch altijd wel een verkoelend briesje hoort te waaien. Vandaag was er weinig wind en het werd meer dan 26 graden. We zochten dus de schaduw op en fietsten grotendeels door het bos van Den Hoorn naar De Koog, waar we onze eerste tussenstop deden. We genoten van het weerzien met oude bekende plekken. Ooit (zo’n 38 jaar geleden) waren we hier een aantal keren op vakantie. Onze vakantiewoning stond er nog, waar onze zoon zijn eerste stapjes zette. Ook de weg over het duin naar het strand, waar we liepen met de bolderwagen vol spullen.

We staken door naar De Waal, het dorpje dat je van verre altijd herkent aan zijn aparte kerktoren.

Oudeschild was ons volgende opsteekpunt. In het fotogenieke haventje kom je niet uitgekeken.

Bij een Tessels biertje van één van de plaatselijke bierbrouwerijtjes haalden we herinneringen op aan vaartochten, die we maakten met klassen kinderen, want toen ik werkte gingen we jaar na jaar met schoolklassen voor een werkweek naar Texel. Leuk om het allemaal terug te zien.

En we waren niet de enigen die zaten te genieten.

Voorbij Oudeschild namen we de route over Het Hoge Land. Het is even een totaal ander landschap, dan waar ook op Texel. Het is echt een heuvel met bos en daaromheen de schapenboeten, zo kenmerkend voor dit eiland.

Als toegift op zo’n heerlijk dagje mag je dan nog een vaartochtje maken, als je tenminste naar huis gaat. En de zon scheen nog steeds al ging hij bijna onder.

10 gedachtes over “Rondje Texel

  1. Met heel warm weer kun je nergens beter zijn dan op de waddeneilanden. Hoewel Texel daar voor mij heel stiekem niet bij hoort, te groot, verkeerslichten en teveel auto’s. Het is daardoor minder “eiland”dan de anderen. Maar met zoveel mooie herinneringen is het er natuurlijk goed toeven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s