Veelzijdig dagje

Samen met een groepje fotomaatjes ging ik richting kust. Het doel was oefenen met lange sluitertijden. Dat houdt in dat dan bijvoorbeeld waterpartijen verstild raken. Hoewel mijn foto-apparatuur niet geavanceerd genoeg is om tot zo’n verstild resultaat te komen ging ik toch mee. Op het programma stond namelijk nog meer, zodat ik me toch heerlijk kon uitleven in het fotograferen. Zo gingen we eerst naar Buitenplaats Beeckestijn, een landgoed vlak bij Driehuis. We hebben daar een paar uur rondgedoold in het park en de geometrisch aangelegde tuinen. De collage geeft een kleine impressie weer.

Het ging verder naar Oud- Velsen een prachtig authentiek dorp aan het Noordzeekanaal. Ik wist niet van het bestaan. een mooie verassing.

Als klapstuk gingen we naar het strand van IJmuiden. De statieven werden uitgepakt, want nu kwam de zonsondergang en foto’s maken met lange sluitertijden aan de beurt.

Het is daar een heel interessant stukje kust. Dit blogje wordt te lang, dus er zit nog meer in de pen hierover.

Wat is het toch een leuk ‘instituut’ dat fotomaatjes. Op facebook kun je hierdoor dus vrij eenvoudig iemand vinden, die met je mee gaat om ergens te fotograferen. Huisgenoten , die niet het fotografie-gen hebben worden soms lichtelijk gestoord , maar die maatjes hebben daar geen last van. Bovendien leer je nog eens wat van elkaar en brengt het je op de prachtigste plekken, zo leuk!

17 gedachtes over “Veelzijdig dagje

 1. Hoi Sjaantje,

  wat heerlijk voor je, dat je zo’n fotomaatje hebt!
  En wat heb je een mooi landgoed uitgekozen…
  Ja… en Oud_Velsen… daar woonde mijn reiki-master, dus ik ben er veel geweest.
  Mooi he!!

  Groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 2. Erg leuk verslag Jeanne, ook je foto’s zijn top. Oud-Velsen krijgt vast meer bezoekers de komende tijd nav je blog. En ja, ook ik ben reuze blij met die Fotomaatjes. Ik vond het leuk jullie rond te leiden door mijn omgeving wat toch meer te bieden heeft dan dat Tata met al zijn nadelen.
  Tot de volgende keer …….

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuk verslag Jeanne. Mooie impressie van ons heerlijke foto uitstapje. Ben het helemaal met je eens, dat FB een prachtig medium is om met gelijk gestemden in contact te komen. Samen fotograferen, leren en ontdekken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s