Hetzelfde en toch anders

De dag blonk uit in grauwheid. Geen tekening in de lucht, geen sprankje zon, maar gelukkig ook geen regen. Wel een koude oostenwind. Daar moesten we het mee doen, want met een stel fotomaatjes gingen we op herhaling naar Beeckestein, Oud Velsen en de haven en pier van IJmuiden. Geen optimale omstandigheden om te fotograferen, maar we gingen ervoor. Ik heb in ieder geval mijn nieuwe toestel goed uit kunnen proberen. Het geel en rood van de herfsttooi deed het goed op de foto, ondanks de somberte.

Dat zag je ook in Oud-Velsen. De rode bakstenen en de gele herfstbladeren sprongen er uit bij dit weer.


In de haven werd eigenlijk de troosteloosheid van de plek benadrukt. Hier heb je wel een zonnetje nodig om mooie foto’s te maken.

Ook bij de pier was er de vorige keer meer te beleven. Maar ik heb daar wel voor het eerst foto’s met lange sluitertijd kunnen maken.

De fotomaatjes hebben me aardig op weg geholpen met mijn nieuwe toestel, zo fijn is dat.

Zo’n dag, als je het gevoel hebt, dat de zon niet boven de horizon uitgekomen is, gaat hij ook niet onder, dus een mooie zonsondergang zat er niet in vandaag. Dat mocht de pret niet drukken. Rozig en wel hebben we de dag afgesloten met een gezellig etentje.

13 gedachtes over “Hetzelfde en toch anders

  1. Mooie foto’s ondanks het weer. Maar, en niet boos worden, toch een advies. Op de tweede foto is de horizon scheef, Vooral als je water in de foto hebt wat door loopt valt dat op. Het is maar ongeveer 0.67 graden maar is makkelijk te corrigeren

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is heerlijk weer voor straatfotografie denk ik dan maar. Dat grauwe vastleggen. Je hebt echt wel mooie foto’s gemaakt. Die muren (nog even rechtzetten;)) en dat doorkijkje op dat schip. De sfeer zit er absoluut in en dan dat schip met lange sluitertijd heel gaaf. Elk jaargetijde heeft iets.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s