Michaëlskerk

Tijdens open monumentendag greep ik mijn kans om eens binnen te kijken in de kerk van Oosterland. Het tufstenen gebouw in Romaanse bouwstijl dateert uit de 12e eeuw. Tussen 1990 en 1995 is het gebouw ingrijpend gerestaureerd.

Een warm interieur vond ik het bij binnenkomst. Veel stenen muren, daar hou ik van.

Bovendien was er het bijzondere plafond met een schildering van de engel Michaël. Het is aangebracht door kunstenares Anne Hofte als geschenk van de provincie Noord- Holland bij de restauratie..

Een crypte met prachtige muren, met daarin wat zeer oude sarcofagen uit de 10e, 12e en 13e eeuw.

Verder maakte ik nog een foto van een zwaard aan de muur. Ik weet niets van de geschiedenis van de Michaëlkerk, maar dat zwaard vond ik apart. Krijg ik als reactie op een eerder blog toch een link door gestuurd van Ferrara met de hele geschiedenis van dat zwaard. Weet ik dat ook weer. Zo toevallig. Dank je Ferrara.

7 gedachtes over “Michaëlskerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s