Kleine serie 9

Een paar vriendinnen kwamen ons opzoeken op Wieringen. Na de koffie en de lunch gingen we even de benen strekken. Een rondje langs de Waddenzee is hier natuurlijk een must. Op de grasdijken en de uitlopers ervan grazen overal schapen. Opeens zien we een schaap spartelen op zijn rug. Al snel blijft hij stil liggen. Dat vraagt om actie. Vriendin I had al vaker met dit bijltje gehakt. Ze stapt de wei in en de rest zie je terug in deze kleine serie:

Het was geen schaap van ons, maar zo kon ik mooi de kunst afkijken. Wie weet heb ik het nog ooit nodig.

18 gedachtes over “Kleine serie 9

  1. Schapen zijn heel rare dieren. Als ze omvallen komt dat meestal doordat ze struikelen en dan in een weilandkuiltje terechtkomen. In sommige gevallen kunnen ze op eigen kracht wel overeind komen, maar er schijnt sowieso iets te gebeuren in hun kop, waardoor ze het al snel opgeven. Dan gaan ze gewoon dood want door dat ondersteboven liggen (met een zware vacht vaak) gaan de ingewanden in de knoop. Ik heb heel wat keren de eigenaar van schapen bij ons voor het huis moeten bellen, zodat hij gevallen schapen zelf overeind kon gaan helpen. Hij vertelde mij dus ook dit verhaal. Hij was hobbyboer, maar gezien zijn gevorderde leeftijd heeft hij een jaar of twee geleden het schapen houden opgegeven. Ik mis vooral de lammetjes voor de deur.

    Geliked door 1 persoon

  2. Alweer een “weetje” geleerd. Ik wist dat helemaal niet van dat op de rug liggen. Ben meteen even gaan googlen en nu weet ik de truc ook. Kan misschien ooit van pas komen. Jullie hebben er in ieder geval eentje gered. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s