Palendorp Petten

Op het strand van Petten aan Zee staat een monument van palen.

Dit fraaie kunstwerk bestaat uit een 160 palen van zes tot twaalf meter lengte en is een cadeau van aan­ne­mers­com­bi­na­tie Van Oord-Bos­ka­lis, die de versterking van de Hondsbosche en Pettense zeewering hebben uitgevoerd. Voor de oude dijken zijn nu duinen ontstaan, als extra versterking.

De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk. Het is een herinnering aan het oude Petten, wat lang geleden werd overspoeld door de zee. Het monument is in 2016 geplaatst en nu al is Palendorp Petten onder fotografen een begrip. De palen lenen zich namelijk bijzonder goed voor het fotograferen met lange sluitertijden. Ik heb de palen gewoon gefotografeerd en het is fascinerend ze daar zo te zien staan.

Maar ook door kinderen kunnen de palen gebruikt worden om spelletjes te doen bijvoorbeeld paaltjes voetbal of boompje verwisselen en wat dacht je van dit spelletje voor volwassenen?

Voor de toekomst ziet het ernaar uit, dat ook deze palen, die nu nog gewoon op het strand staan en zelfs bij vloed niet helemaal onderstromen, langzaam in zee verdwijnen. Dat is de reden waarom de palen zo hoog zijn. Bij vloed moeten ze voor de veiligheid zichtbaar zijn en nog een stukje boven de golven uitkomen.

14 gedachtes over “Palendorp Petten

  1. Heel mooi en ik hoop dat ze niet snel helemaal in zee zullen verdwijnen. Een teken dat we nog steeds niet goed bezig zijn met ons “klimaat”. Boompje verwisselen kende ik niet. Even gaan googlen en dan wist ik het. Eigenlijk zoiets als “stoelendans”. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s