Poortwachters 76

Zijn het nou ooievaars ? Zie ik dat goed? Ten zuiden van Den Oever op Wieringen zag ik ze staan. Ze zijn tamelijk verweerd en verwaarloosd, hebben hun beste tijd wel gehad. Het verweerde kan te maken hebben met de zeelucht, dat zie je hier vaker, maar bij deze beelden zit er ook een breuklijn bij de poten en er mist een stuk snavel. Maar ooit zijn ze hier geplaatst als geluksbrengers, want daar staan ooievaars namelijk symbool voor.

Nog nooit eerder zag ik ooievaars aan een poort staan, wat eigenlijk onbegrijpelijk is met de symboliek die ze hen toedichten. Helaas ziet het er hier niet uit als een plek vol geluk. Door de poort heen kijkend is het daar nogal onderkomen. In wezen zegt dat natuurlijk niks over de mate van geluk, maar het lijkt erop, dat daar de beste tijd voorbij is.

Jammer voor de ooievaars. Ze doen zo goed mogelijk hun best voor de taak waar ze voor zijn ingehuurd, tot ze helemaal instorten.

5 gedachtes over “Poortwachters 76

  1. Tja, de verwaarlozing is al bezig. Ik kwam vanmorgen ook langs zo’n soort huis. Zo jammer, want het ligt heel mooi en je zou er met wat inspanning (oké en geld) heel wat van kunnen maken, maar nu is het zo te zien al jaren onbewoond. Het onkruid staat tot de dakgoot. Maar ik ken het verhaal erachter niet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s