Kunstroute in het zuiden

Het gebeurt niet elke dag, dat je zus deelnemer is aan een kunstroute. Maar dit weekend laat mijn zus haar werk zien tijdens de kunstroute van Schinnen. Daar moest ik natuurlijk even bij zijn en dus liep ik gisteren, na de lange treinreis, in de zon door het Limburgse land. Ik maakte een tussenstop op kasteel Terborgh bij de gasterie. Op het tafeltje voor mij stond dit bloemetje in een bekend blikje en…… ik ben weer thuis.

Verder ging het naar Puth, waar mijn zus als locatie een mooi oud Limburgs boerderijtje heeft uitgekozen. Daar komt haar werk heel mooi uit tegen de oude muren in de beschutting van een binnenplaats.

Zij werkt met textiel, dat een breder begrip is dan je denkt.

Haar maatschappelijke betrokkenheid spreekt uit de fotoserie over vergankelijkheid in combinatie met haar fragile werk.

In ‘evolutie’ gaat het over de ontwikkeling in de industrie met name de angst voor de toenemende horizonvervuiling van Chemelot, daar vlakbij.

Met borduurwerk op oude nachthemden vraagt ze aandacht voor mensen, die een voorbeeld zijn en met hun inzet de wereld misschien een klein beetje beter hebben gemaakt.

Trots staat zuslief met haar man de dag te overzien. Ze was blij met alle bezoekers en ik hoop dat er vandaag nog velen de weg vinden naar deze binnenplaats (nummer 30 op de route).

En trots ben ik ook, dat snap je!

10 gedachtes over “Kunstroute in het zuiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s