V.O.F – Bruisend van creativiteit

Natuurlijk bleef ik afgelopen zaterdag niet alleen op de binnenplaats bij zuslief, maar bekeek ik ook nog wat andere deelnemers van de kunstroute. Het aparte daaraan is, dat je naast de vele kunst, die er te bewonderen is, ook op plekken komt, die je anders niet te zien krijgt. Langs een weggetje, waar ik nog nooit eerder was geweest, stond dit schattige vakwerkboerderijtje.

Maar wat er voorbij het tuinhek allemaal te zien was, overtrof alle verwachtingen. Een plek, bruisend van creativiteit. De tuin was een plaatje waar de vele kunstwerken van de zoon des huizes, Remi van der Linden, goed tot hun recht kwamen.

De combinatie van hardsteen en staal in zijn werken kan me erg bekoren. Temeer nog toen ik hoorde dat er stenen gebruikt zijn, die komen uit het voormalige klooster hier in de buurt. En dat was om te beginnen nog maar de zoon.

In de tuin staat ook werk van de vader en de vrouw van Remi, IIn Hanssen. Het linker beeld is van haar. Franse lambriseringen zijn als mal gebruikt en in brons gegoten. Dat thema kwam vaker terug in haar werk.

De vader, Lo van der Linden, is enkele jaren geleden overleden. Hij geniet bekendheid o.a. door zijn rotonde-kunst in Geleen aan de voet van de Putherberg en aan de andere kant van de heuvel, richting Schinnen staat een kunstwerk van zijn hand in een weiland, dat eerst bij het gemeentehuis heeft gestaan. Ik heb de foto van Sjoerd van Bvision geleend.

Cerès

Soortgelijk werk zag je in de tuin staan en hangen. Lo stelde zijn ijzerobjecten samen uit afgedankte gereedschappen van handwerkslieden en het schroot van de industrie.

Binnen was er ook nog van alles te bewonderen, In de woonkamer staat een vitrinekast vol met het werk van Marietje van der Linden – Mazèl. (de moeder), die edelsmid is, heb ik niet gefotografeerd vanwege de moeilijkheidsgraad van achter glas. Ik heb een paar foto’s van de kunstroute-informatie geplukt om even een idee te geven van de prachtige vormen en kleuren, die zij gebruikt in het maken van haar sieraden.

Ik had niet zo goed opgelet van wie wat was, dus ik hoop niemand tekort te doen. Zowel in de tuin als in huis staat werk van de vrouw van Remi, Iin Hanssen.

Wat een creativiteit op de vierkante meter! V.O.F. van der Linden!!

6 gedachtes over “V.O.F – Bruisend van creativiteit

  1. Ik heb kennissen die in de kunstwereld zitten, heel toevallig tegengekomen op het web voor heel andere zaken. En vader Ferry exposeerde destijds in Brunssum, bij de bronpompen in het Schutterspark. Als je dan in dat wereldje geïntroduceerd wordt gaan plots deuren open die je niet verwacht. Jammer dat ik deze gemist heb omdat ik het niet wist. Als je niet het blogje over je zuster had geplaatst was ik daar ook niet geweest omdat mijn vrouw hele andere plannen had.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik hou gewoon van het Nederlandse platteland. Geen enkele centimeter van het Nederlandse platteland of de dorpen zal de bezoeker verbazen met zijn schoonheid.
    Bedankt voor het tonen van foto’s van Limburg. Ik vond het geweldig.. 🙂 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s