Poortwachters 81

Zoekend in mijn foto-archief vond ik deze koeien als poortwachters.

Afgelopen voorjaar fietsten we door de Belmer en Volgermeer. Dit zijn polders bij Broek in Waterland. Deze laatste polder was jarenlang negatief in het nieuws. Hij werd gebruikt als de vuilnisbelt van Amsterdam. Op een gegeven moment werd bekend, dat de grond wel heel erg vervuild was. Door actievoeren van de omwoners kwam er uiteindelijk een ingrijpend saneringsplan op tafel. Nu is er een mooi natuurgebied van gemaakt. Leuk voor ons, maar ook voor de boerenbedrijven, die nu opeens aan de rand van een natuurgebied gevestigd zijn. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de gevolgen van al die chemische troep, die daar vlakbij in de grond gestopt zat.

Deze koeien kunnen zich dus ook met een gerust hart verder kwijten van hun taak. En wat staan ze daar mooi op hun plek in dit weidse Waterland.

9 gedachtes over “Poortwachters 81

  1. prachtig, wat fijn dat niemand op het onzle idee komt om die koeien schoon te schrobben Ikzelf heb ooit een spierwit tuinbeeld begoten met karnemek om het sneller te laten vergoenen. heel mooi, maar toch krijg ik soms vriendelijk aanbod van buren om het eens goed af te boenen met zeep, of nog erger, et chloor!!!!

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s