Het polderbos

Omdat bos hier in het Waterlandse poldergebied niet van aurigine de natuurlijke habitat is, blijf ik moeite hebben met ons bos in de Purmer. Populieren, essen, eiken en beuken zijn hier ruim twintig jaar geleden aangeplant in de weilanden. Dankzij de vruchtbare kleigrond schoten ze de grond uit. Dit bos heeft heel veel onder-begroeiing van bijvoorbeeld brandnetels, zodanig dat je niet tussen de bomen door kan lopen, maar op de vaak betonnen paden moet blijven. Zo’n mooi oranjerood bladerdek op de bodem zal je hier niet vinden. Door het bos heen lopen overal sloten. Dat levert wel een bepaald lijnenspel op, waar ik tijdens deze herfstwandeling door gegrepen werd. Dat dan weer wel.

8 gedachtes over “Het polderbos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s