Lightpainting

Onder het mom van ‘oefenen met mijn nieuwe fototoestel’ voegde ik me gisteravond bij een groep fotomaatjes op Strand Nulde. Martijn Frijters had een plek aan het water geregeld en had allerlei attributen mee, die gingen dienen als foto-object. Zo toverde hij met een paar bewegingen met lichtjes op een stok in het donker tomaten, bananen en kersen op onze lenzen. Helaas is alle begin moeilijk en kan ik daar niets toonbaars van laten zien. Maar met hulp van de maatjes vond ik de goede manier van scherpstellen en ja hoor, daar verschenen ook bij mij spinnetjes en beestjes op het scherm. Het was betoverend!

Om beter te begrijpen, wat je ziet, zal ik één van bovenstaande foto’s ook in horizontale stand laten zien. Het is namelijk de spiegeling in het water, die zorgde voor het dubbel-effect.

M. stond op de hoek van een steiger met brandend staalwol te slingeren. Dat levert zulk soort foto’s op.

14 gedachtes over “Lightpainting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s