Hij is er weer!

Een brug vol kinderen, die vol verwachting over het water tuurden. De fanfare blies gezellige deuntjes.

En ja hoor, daar kwamen de boten aanvaren

Maar wat raar, zonder Sinterklaas. Waar is de man gebleven? Dan nóg maar een liedje en weer turen over dat water. Zal die goede Sint wel komen? En wat zien we in de verte op de dijk?

Blijkt zijn paard watervrees te hebben en daarom kwamen ze lopend. Wachten, kou, zingen, verrassing………… alle ingrediënten,die bij het Sinterklaasfeest horen, waren weer aanwezig, .

Ik hou erg van dit kinderfeest. Ik voel me weer het kleine meisje, als Sinterklaas zo naar me zwaait en me toeroept, vanaf de dijk. De intocht in ons dorp vond ik dus erg leuk gedaan, maar met één minpuntje: een kleine aanpassing aan de kleur van Piet had in mijn ogen geen afbreuk aan die mooie traditie gedaan.

12 gedachtes over “Hij is er weer!

  1. het is geen kinderfeest, het was in het Amsterdam van mijn jeugd een feest van volwassenen om elkaar te grazen te nemen met pesterige versjes en kleverige surprises. Ik heb die traditie in Limburg voortgezet , zodra de kinderen lezen konden deden ze mee, niet om pakjes te krijgen maar om ze te maken.we werden dan door de zesjarige dilettant van kelder naar zolder gejaagd om de surprises te zoeken. En lees het Verguldavondje in de Camera Obscura. Sinterklaas deed op de achtergrond mee, hij was een ouwe sukkel, .Piet was geen slaaf, hij was slim en bekwaam, dankzij vindingrijke Piet kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s