Films van november

Deze maand zaten we 4 keer in de bioscoop. Ik geef een korte recensie, maar van één film laat ik de trailer zien. Die film sprong eruit, als zijnde een aanrader en prachtig.

Der Spiegel, Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en gedichten van Tarkovski’s vader, en dé archetypische Tarkovski-film.  Prachtige beelden, uit de Sovjet-Unie, waar heden en verleden door elkaar lopen, maar verwacht geen verhaal. Je moet het ondergaan. (bron: Volkskrant)

Der Interpreter, De tachtigjarige tolk Ali Ungár reist naar Wenen op zoek naar de voormalige Nazi-officier die mogelijkerwijs zijn ouders vermoordde in Slowakije. Hij vindt alleen diens zoon, de oud-docent en bon vivant Georg. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid. (Bron: Filmladder) De onderliggende vraag was of je beter af was als een zoon van een SSer of van omgekomen Joodse ouders.

The Interpreter

Sorry, we missed you, Ricky en Abby wonen met hun twee tienerkinderen in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Ken Loach heeft misstanden proberen aan te kaarten, maar in mijn ogen was alles over de top, waardoor de film ontkracht werd. (Bron: Filmladder)

Sorry We Missed You

And then we danced, Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op zijn kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen. (Bron: Filmladder)

Prachtige film, geweldige acteurs, mooie gedanst, mooi uitgewerkt verhaal over de problemen van homoseksualiteit in een land als Georgië. Echt een aanrader dus.

Schuingedrukte tekst is gekopieerd.

5 gedachtes over “Films van november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s