Dag Thérèse

De blogwereld is voor mij onderhand een wereld geworden vol nieuwe kennissen en vrienden. Vrijwel dagelijks ga ik bij ze op bezoek en lees ik over hun reilen en zeilen. Het zal nu stil blijven bij Thérèse, een van de bloggers, die ik al heel lang volg. Want helaas, Thérèse is niet meer. Ook bloggers kunnen ziek worden en overlijden. Het is voor het eerst voor mij, dat het in deze digitale wereld gebeurt met iemand, die ik naast haar blogs ook in het echt heb leren kennen. Over haar ziekte was ze open op haar blog, dus het komt niet helemaal onverwacht. Dit blijkt nu haar laatste blogbericht te zijn geweest.

Zij was een begenadigd kunstenares. Ik bezocht eens een tentoonstelling van haar in Enkhuizen. Ook was ik een paar keer in de meisjesschool in Bovenkarspel, waar ze woonde. Hier schreef ik erover. Jarenlang las ik haar blogs. Ik raakte geïnspireerd voor mijn eigen blog door haar positieve kijk op het leven, haar genieten van de kleine dingen dicht bij huis. Ik heb genoten van haar schrijfstijl en van haar creatieve invallen, altijd gelardeerd door schitterende tekeningen of foto’s. Haar prachtige ‘Artis’ etsen waren wel haar laatste project. Ze heeft ze me laten zien, een hele stapel.

Dank je wel Thérèse. Ja, je gaf kleur aan het leven, zoals boven je overlijdensbericht stond. Mijn medeleven gaat uit naar Hans, kinderen en kleinkinderen.

12 gedachtes over “Dag Thérèse

  1. voor het eerst in mijn lange leven barstte ik in snikken uit bij het lezen van een rouwkaart. We wisten dat het niet lang meer kon duren, maar het kwam toch nog onverwacht. Thérèse was een sprankelende geest, een creatieve belezen vrouw, maar ook een vrolijk fladderende vlinder.
    Mijn wereldje is zonder Thérèse niet meer hetzelfde. En ik denk aan Hans, zonder haar zonnige persoon, daar in dat grote huis. . Hopelijk zal hij troost vinden in zijn zoons en in de twee kleinkinderen, die sprekend op haar lijken.

    Geliked door 2 people

  2. Hier schrik ik van. Ik volgde haar al jaren, was ook een paar keer in de meisjesschool. Verder bleef het bij een jaarlijks kerstbericht en een wederzijdse felicitatie bij onze verjaardagen in dezelfde week. Ik hield van haar kijk op alledaagse dingen, haar humor en haar creativiteit. We zullen haar missen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s