Marskramerpad: Rijssen – Delden

We stonden op de bus te wachten, terwijl de mistflarden nog over het land hingen. Een mooi begin van de dag.

Met een uur vertraging, vanwege een seinstoring begonnen we aan onze etappe in Rijssen. Stralend helder weer, windstil met temperaturen rond de 5 graden. Heerlijk wandelweer. Toch was het een natte bedoening vandaag. We liepen veel langs riviertjes zoals de Regge. Eind 19e eeuw heeft men deze rivier gekanaliseerd t.b.v. een betere vaarroute voor de Hanzesteden. Begin deze eeuw heeft men de oude meanderrivier weer in zijn oude glorie hersteld.

Ook is het land eromheen net opnieuw herverdeeld. Dat leverde drassige omstandigheden op en ook een omweg, omdat onze route niet meer klopte met het boekje.

Op geen enkele andere etappe heb ik me meer marskramer gevoeld als vandaag. We kwamen nooit in een bewoonde wereld, hooguit stond er een groepje boerderijen bij elkaar. Ik zag helemaal voor me, hoe marskramers vroeger over de zandpaden liepen om van boerderij naar boerderij hun waren te slijten.

Omdat we pas vrij laat konden starten en de dagen vrij kort zijn in deze tijd van het jaar, hadden we nauwelijks tijd om te rusten. De zon ging onder en in het schemerlicht konden we in de bossen nog maar net de bordjes onderscheiden.

Station Delden kwam dan ook net op tijd. We waren aardig moe na deze enerverende wandeling. Maar het was weer genieten daar in Salland en Twente.

9 gedachtes over “Marskramerpad: Rijssen – Delden

  1. Je was weer in mijn thuisland. Een flinke wandeling!! Het blijft mooi daar. En wat leuk dat ze de oude spoorattributen in Delden nog hebben staan. Ik zag de stationschef met zijn rode pet op de wissels omzetten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s