Vroeg op maakt het verschil

In de krant las ik, dat men op 2e kerstdag massaal de bossen heeft opgezocht om te wandelen. Ook wij hadden de behoefte om er op uit te gaan en daarom stonden we op tijd op. Van voorgaande jaren herinnerden we ons de drukte nog wel op 2e kerstdag en daar hadden we geen zin in. Dus gingen we vroeg, te voet en bleven in de buurt. Hier bij ons vind je nauwelijks bos, maar deze ochtend waren er heiige einders aan ’t platte land. De zon liet zich niet zien en er was bijna geen wind. Het was eigenlijk best aangenaam buiten.

We liepen door buurtschap Overleek naar Monnickendam (7 km) heel bekend gebied voor ons. Op een dag, dat iedereen uitslaapt, maakt het tijdstip het verschil. Het is niet eens echt vroeg, want het is al licht. Serene rust daalde over ons. Wegtrekkende ganzen waren het enige dat we hoorden.

Onderweg passeerden een enkele fietser en een hardloper. Verder niemand gezien. In Monnickendam waren de straten uitgestorven op deze mevrouw op de fiets na.

Nadat we even gerust hadden bij een kop koffie, hervatten we de terugtocht, weliswaar via een iets andere route met een steeds toenemender grijsheid.

Langs de Purmerringvaart liepen we terug naar ons dorp.

Blijkbaar was het niet echt uitnodigend om de straat op te gaan. Want ook later op de dag bleef het, tegen de verwachting in, opvallend rustig op straat. Maar wij hadden een heerlijke kerstwandeling.

12 gedachtes over “Vroeg op maakt het verschil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s