Films van de maand januari

La belle epoche was de aftrap van de films in januari. Grappig, goed geacteerd en een ingenieus verhaal over een man, die zich ongelukkig en mislukt voelt in het leven en terug wil naar 1974. Aan dat jaar heeft hij mooie herinneringen en was hij gelukkig. Na een ingewikkeld begin wordt het een vermakelijke film. In het Frans en dat heeft ook zo zijn charmes.

Marianne & Leonard: Words of love

Documentaire film over het leven en de liefde van Leonard en de Noorse Marianne. Ik ben fan van Leonard Cohen sinds hij zijn concerten ging geven op oude leeftijd. Zo’n innemende man, die zulke mooie liedjes zong. Nu heb ik over de rest van zijn leven gehoord en eigenlijk was het een tragisch figuur onder invloed van verdovende middelen, vrouwen en geld.

1917

Een nieuwe oorlogsfilm, die speelt in de loopgraven in 1917. Een spannend verhaal over twee jongens met een gevaarlijke opdracht om door de linies heen te breken om een boodschap over te brengen. Mooi gemaakt, alles uit de kast gehaald om de verschrikkelijke oorlogssituatie in beeld te brengen. Het is gemaakt naar een min of meer waargebeurd verhaal. Heftige beelden.

4 gedachtes over “Films van de maand januari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s