Actie’s van achter de ramen

Het is druk voor mijn raam.

Zo zit er sinds een paar dagen een beer naar buiten te gluren. Het is het enige beertje, dat ik nog heb en hij kwam nu goed van pas. Want ik vind het een geweldig leuke actie om voor de kinderen zo’n berenspeurtocht op touw te zetten. Al speurend krijg je kinderen makkelijker mee en hou je het voor de ouders ook leuk. Bij dit gezinnetje ging de oudste fietsend op berenjacht. Dat kan natuurlijk ook, want soms zijn de afstanden nog wel wat groot voor die korte beentjes.

Voor mijn raam hangen ook een paar witte duiven. Die staan symbool voor de enorme blijk van waardering voor alle helden in de zorg, in het onderwijs, maar ook bij schoonmaakbedrijven, vuilnisophaaldiensten en eigenlijk alle mensen, die op pad moeten om onze economie gaande te houden. Het initiatief komt vanuit het Westfries Museum in Hoorn. Het museum is gesloten, maar er zou een tentoonstelling zijn over papierkunst met werk van knipkunstenaar Eline Janssens. Deze kunstenares heeft samen met het Westfries Museum als alternatief deze actie bedacht. Doe mee en hang ook een duif voor je raam. De zorgers moeten wel volhouden en misschien helpt het, als wij op deze manier laten zien, dat wij het erg waarderen wat ze doen en het zeker niet vanzelfsprekend vinden.

Dus als je ook een blijk van waardering wilt ophangen voor je raam, dan kun je hier meer lezen over deze actie en wat duivenvoorbeelden downloaden.

9 gedachtes over “Actie’s van achter de ramen

  1. ja er gebeuren hartverwarmende dingen. Ik heb geen beer , maar misschien kan ik er eens eentje uitprinten dacht ik net. Van die duiven wist ik nog niet. Ook leuk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s