Tante Alie

Voor een foto-opdracht moest ik deze week een low-key foto maken. Low key is een foto-techniek waarbij er van één kant licht binnen valt en de rest is donker. Ik vind het altijd mooi, als portretten zo zijn uitgelicht. Maar dan moet je wel een model hebben en dat is in deze lockdown periode al helemaal moeilijk. Daarom werd Tante Alie mijn model.

Wie is nou tante Alie? Wij waren een keer op vakantie in Wageningen. Daar fietsten we wat in de omgeving rond. Bij Bennekom stuitten we op een kunstverkoop in een schuur. Wij kopen niet vaak kunst, maar dit beeld moesten we gewoon hebben. We waren alleen kilometers van ons vakantieadres af en op de fiets. Tante Alie ging dik ingepakt mee in de fietstas en is heelhuids thuis aangekomen. De kunstenaar, G.Visser, vertelde, dat zijn tante Alie model had gestaan, maar verdere bijzonderheden liet hij niet los over zijn tante. Ze was bedoeld als tuinbeeld, maar aangezien we al 12 jaar geen tuin meer hebben, staat ze nu binnen en wordt ze af en toe in de schijnwerper gezet, zoals vandaag.

13 gedachtes over “Tante Alie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s