Hoorn

Het beloofde een mooie dag te worden met weinig wind, uitermate geschikt voor een flinke fietstocht. Als doel hadden we om eens even rond te kijken bij de middelbare school, waar onze zoon per 1 juni benoemd is tot directeur. Via het binnenland door Kwadijk, Middelie, Oosthuizen bereikten we de buitenwijk van Hoorn. We fietsten rondom het lege schoolgebouw. Er stonden wat auto’s en een paar fietsen, maar in plaats van de zee van fietsen, die er waarschijnlijk normaal rond het gebouw staan, zag je nu slechts een indrukwekkende hoeveelheid fietsklemmen.

Tussen de geparkeerde auto’s konden we de ‘bolide’ van onze zoon niet ontdekken, dus we dachten, dat hij er niet was. We rustten even uit in een plantsoentje en ik appte voor de grap, dat wij voor de school stonden. Meteen reageerde hij en we werden uitgenodigd om binnen te komen. Vol trots leidde hij ons rond.

Wij waren onder de indruk van de mooie school. Copernicus prijkt op de voorgevel.

Voor de terugweg gingen we via de haven en de binnenstad van Hoorn en vandaar zochten we de IJsselmeerdijk op.

De dijk was onze leidraad in zuidelijke richting. We kwamen langs de polder De Breek met de molen bij Etersheim. Van dit stukje Noord-Holland ben ik altijd weer opnieuw bijzonder gecharmeerd.


Bij Edam lieten we dijk links liggen en fietsten de laatste 10 kilometer door de Purmerpolder terug naar huis. De totale tocht was goed voor 60 kilometer.

14 gedachtes over “Hoorn

 1. Fijne dag hadden jullie, ook jullie zoon wed ik. Dat is nou gek met die zadelpijn. Wij fietsten laatst 70 km en ik had geen last van zadelpijn terwijl ik bijna nooit fiets. Mart had wel zadelpijn maar hij heeft het alleen op een gewone fiets, niet op zijn racefiets, daar maakt hij rustig 100 km mee zonder iets te voelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ah… de Copernicus. Ik heb het altijd zo’n mooie naam gevonden voor een school. Lastige tijd voor je zoon, om nu aan te treden. Wat leuk dat jullie zo konden rondkijken. En dat Etersheim, daarover ben ik het helemaal met je eens. Wij ontdekten het daar pas een jaar of twee geleden, toen we het schooltje van Dik Trom bezochten

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel mooi die foto van Copernicus op de gevel van de school. Een mooie school om directeur van te zijn. Een aardige fietstrip ook. Binnenkort natuurlijk een rondje IJsselmeer…

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi einddoel van de fietstocht en dan de directeur nog treffen ook die zijn trotse ouders zijn nieuwe werkplek laat zien. Prachtig toch.
  Zadelpijn … op tijd even stoppen en een andere houding aannemen, je voorkomt het er niet mee, maar helpt wel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s