Rustig Amsterdam

We waren al maanden niet in de hoofdstad geweest. Er moest een boodschap gedaan worden. We besloten om er op de fiets heen te gaan, want het openbaar vervoer nemen, is nog steeds een drempel. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, maar wanneer is je reis noodzakelijk? En dan komt er nu ook nog een verplicht mondkapje bij. Ik zie daarentegen alleen maar lege bussen rijden. Daar zou ik wel bij kunnen, zonder iemand in de weg te zitten, schat ik zo in. Ik zal die drempel heus binnenkort wel over gaan en de bus nemen, maar vandaag werd het toch nog de fiets. Vanuit onze richting kom je, als je naar het centrum wil, voor het IJ te staan, waar het pont je naar de overkant brengt. En ook dát is openbaar vervoer en dus is ook dáár een mondkapje verplicht. Het werd onze vuurdoop. Heel apart. Mondkapjes zag je altijd op T.V. bij beelden uit verre landen, maar opeens sta je er zelf midden tussen.

In het centrum zelf was er verkeer genoeg, maar alles bij elkaar toch heel wat minder dan normaal.

Dit was onze blik op de Dam. Stil was het niet, maar wel heel rustig en ruim. Ook bij Madame Tussauds geen rijen, geen paraplu’s met groepen toeristen erachteraan. Het heeft wel wat zo.

We fietsten de stad door. Bij Artis was het gewoon stil, dat opent perspectieven voor ons. We namen richting huis dit keer de Schellingwouderbrug om het IJ over te steken. Aan de rand van de stad was er een nieuwe Mural aangebracht, die ik even heb vastgelegd.

En daar gloorde het platteland weer, waar het toch echt nóg rustiger is dan in die rustige stadse drukte.

15 gedachtes over “Rustig Amsterdam

 1. Vroeger, zo voor een maand of 4 terug, lachten we om die gekke japanners met hun mondkapjes, nu lopen we er zelf mee en is het bittere noodzaak. Zo snel kan het gaan. Ik weet dat er een aantal mensen zijn die leven van toerisme, maar voor mij geldt dat het toerist in eigen land wordt. Schiphol alleen voor vrachtverkeer en af en toe een verstekeling die denkt dat die toch echt zelf daar moet wezen. Maar ik wil best een compromis afsluiten voor heel Europa. Mits er geen vliegtuig wordt gebruikt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rustig Amsterdam. Begin maart voor het laatst geweest en toen was het er al opvallend rustig. Dat had vooral te maken dat China en Japan niet mochten reizen. 3 weken later gold het voor ons ook, zo snel kan het gaan. Mondkapjes moeten we nog aanschaffen. Alleen voor het geval dat, zoals bijvoorbeeld een pontje. OV voorlopig nog maar niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Openbaar vervoer is voor ons nog een brug te ver maar we hebben het gelukkig ook niet nodig. Tsja, die mondkapjes, ik heb een pakje gekocht voor….ik weet het nog niet.

  Like

 4. Wij hebben ook een pakje gekocht en dat ligt in de auto, voor noodgevallen, als het echt nodig is.., verder blijven we gewoon lekker thuis, net als anders. Amsterdam kan me echt gestolen worden.

  Like

 5. Hier eveneens zoveel als mogelijk de fiets als vervoermiddel wanneer ik ergens naar toe wil. Amsterdam centrum lijkt me een pak rustiger dan Antwerpen. Soms heb ik de indruk dat de mensen hier corona totaal vergeten zijn… Er zijn duidelijk twee kampen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s