Rondje vol lekkernijen

Deze brievenbus was het startpunt van onze dagwandeling.

Dwars door de stad, onder de Hoeg Brögk door,

langs de Maas naar Gronsveld. Even het dorpje bekeken

en uitgerust op een terras, na de 8 kilometer aanlooproute, voordat we met het ommetje begonnen tussen Gronsvelt, Rijckholt en het Savelsbos. De landwegen waren hier en daar nog behoorlijk nat

De holle wegen doen me weer beseffen, dat ik in Limburg wandel. Ik heb weer heel wat dassenburchten gezien, helaas nog nooit een das. (nachtdier hè)

Vanaf het vlakke landschap aan de Maas waren de paden geleidelijk omhoog aan het gaan en zo konden we ons lunchpakket op een hemelse plek opeten en wel boven op de Riessenberg bij een voormalige boswachterswoning ‘de Beuk’.

Het Savelsbos is een bos naar mijn hart. Ik vind het daar puur natuur, weinig mensenbemoeienis zichtbaar, het ruikt er zalig en vogelgekwetter alom.

Na de afdaling liepen we door en langs boomgaarden met hoogstambomen vol kersen, appels, peren en laagstam vol aalbessen. Kersen en aalbessen waren rijp, dus deden we ons af en toe te goed aan al dat lekkers. Wat een rijkdom!

We zochten de Maas weer op en dit keer liepen we de 8 kilometer er in noordelijke richting langs.

De stads-schaapherder met zijn kudde liep aan de rand van Maastricht, dus we waren bijna thuis.

Wat een prachtig ommetje was dit! Echt een aanrader voor wie 8 kilometer aan kan, want ook het ommetje was 8 kilometer. We troffen ideaal wandelweer met prachtige wolkenluchten erbij, maar de variatie in het landschap was erg mooi en wat we tegenkwamen was af en toe ook nog eens erg lekker.

13 gedachtes over “Rondje vol lekkernijen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s