Straatflora

Vanuit andere steden is het overgewaaid naar ons dorp. Opeens staan er op straat namen bij onkruid, dat tussen de straatstenen of stoepranden groeit. Voordat de regen het stoepkrijt doet verdwijnen, kan ik oefenen met het herkennen en benoemen van plantjes en kan ik een fotografisch herbarium aanleggen, zo leuk!

Wie zal hier nou achter zitten? Wie dit doet? In ons dorp woont ‘mevrouw Onkruid’. Het zou haar handschrift kunnen zijn, maar zeker weten doe ik het niet.

Ik zocht op internet onder het verkeerde woord. N.a.v. reacties zie ik nu dat de actie ontstaan is vanuit de Hortus Leiden. Lees maar hier en hier. #stoepplantjes

15 gedachtes over “Straatflora

  1. Leuk om zo te zien wat het allemaal is. Jammer genoeg heb ik nooit een krijtje bij me. En de namen van al dat “onkruid” ken ik ook niet goed genoeg. Maar het is prima dat we wat meer aandacht krijgen voor alles wat er groeit rondom ons.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s