Waterliniepad: Uithoorn – Abcoude

We startten in Uithoorn met een kleine herhaling van de voorgaande route, wat te maken had met betere bereikbaarheid met het OV. Daardoor pikten we het fort aan de Amstelhoek nog even mee, die we de vorige keer hadden overgeslagen. Daar zouden we trouwens niks aan gemist hebben als we het niet gezien hadden, want het fort was onbereikbaar door de afrastering.

Het was een waterrijke etappe, want we volgden eerst nog even de Amstel tot we met de pont overstaken bij Nessersluis en de Waver gingen volgen.

Een lekker kronkelweggetje met prachtige luchten zorgde ervoor, dat we liepen te genieten.

Natuurgebied Botshol deed daar nog een schepje bovenop.

Ongemerkt waren we de Vinkeveense plassen ingelopen. Het pad was een smalle strook land,

maar het was af en toe net of je middendoor de plassen liep. Prachtig.

We pakten de oevers van het riviertje de Winkel op, die ons uiteindelijk richting NS station Abcoude bracht, ons eindpunt voor vandaag.

Wat betreft de forten bleek de teleurstelling niet alleen voor het eerste fort te gelden. Fort Waver Amstel lag er wel mooi bij, maar was ver weg.

Fort in Botshol bestaat slechts uit aarden wallen. Het betonnen bouwwerk is er nooit gekomen. Alleen al door de wallen konden de omliggende polders geïndunneerd worden, dus had afbouwen geen prioriteit.

Fort in Winkel kende eigenlijk dezelfde geschiedenis. Alleen de fortwachterswoning en de genie-loods schijnen er nog te zijn. Niks van te zien vanaf de weg.

Fort bij Abcoude licht in een prachtige parkachtige omgeving. Wij zagen alleen een paar poorten en een kanon, maar het fort was niet te bezichtigen.

Evengoed hadden we vandaag een schitterende wandeling, wat niet in de laatste plaats kwam door het weer, de prachtige wolkenluchten, die we er zomaar bij kregen, bij al die mooie natuur.

11 gedachtes over “Waterliniepad: Uithoorn – Abcoude

  1. Duidelijk een schitterende wandeling te midden van de natuur, zalig toch hé. Die “Linie’s” lopen ook door tot in ons land hoor, het toeval wil dat wij er gisteren ook langs wandelden maar dan in België (tussen Eksaarden en Sinaai).

    Geliked door 1 persoon

  2. Ziet er weer prachtig uit Jeanne!

    Op zo 12 jul. 2020 om 09:04 schreef Sjannesblog

    > Jeanne van Sjannesblog posted: ” We startten in Uithoorn met een kleine > herhaling van de voorgaande route, wat te maken had met betere > bereikbaarheid met het OV. Daardoor pikten we het fort aan de Amstelhoek > nog even mee, die we de vorige keer hadden overgeslagen. Daar zouden we > trouwen” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s